Urineweginfectie:

Het verantwoordelijke agens zit al in ons lichaam

Een urineweginfectie wordt in 90 % van de gevallen veroorzaakt door de bacterie Escherichia coli, afgekort E. coli. Deze bacteriën maken delen uit van onze natuurlijke darmflora, waar ze een nuttige en dus onschadelijke rol spelen. De urinebuis van de vrouwen is maar enkele centimeters lang, ook de afstand tussen de anus en de opening van de urinebuis is kort. Voor bacteriën is het bijgevolg niet moeilijk om de urinebuis en zelfs de blaas te bereiken, waar ze in tegenstelling tot de darm wel schadelijk kunnen zijn.

De bacteriën kunnen in de urinebuis en blaas terecht komen zonder dat een vrouw dit merkt of voelt. Een gezond afweermechanisme zal het dreigende gevaar meteen in de kiem smoren. Maar als het afweersysteem verzwakt is, kunnen E. coli bacteriën zich vasthechten aan het slijmvlies en potentieel een infectie veroorzaken.

Symptomen van een urineweginfectie

Vaak moeten plassen
Branderig gevoel bij het plassen
Pijnlijke krampen
Troebele, onaangenaam ruikende urine
Ongewenst urineverlies

Een diffuse pijn en een dwingende drang om te plassen, ondanks dat je maar een paar druppels kan plassen, kunnen de eerste tekenen van een urineweginfectie zijn. Een branderig gevoel bij het plassen wijst vrij zeker op een urineweginfectie. Hoe verder de infectie vordert des te sterker wordt de drang om te plassen en des te meer krampachtige pijn in de blaasstreek. De bacteriën hebben zich verspreid, de blaas is geprikkeld en geeft steeds vaker het signaal om te plassen. De urine kan troebel worden en onaangenaam ruiken. Soms bevat ze ook enkele rode bloedcellen.

Welke hulp kan Femannose® N bieden bij een urineweginfectie?

Een acute urineweginfectie die men behandelt, bijvoorbeeld met Femannose® N, geneest binnen drie dagen. De oorzakelijke bacterie kan zich niet meer vasthechten en wordt tijdens het plassen weggespoeld. Als er binnen de drie dagen geen verbetering is of als er koorts optreedt, is het raadzaam naar de dokter te gaan. De infectie kan zich ook vanuit de blaas naar boven toe uitbreiden en een nierbekkenontsteking veroorzaken. Dit moet meteen door een arts worden behandeld. Femannose® N kan samen met antibiotica worden gebruikt, aangezien hun werkingsmechanismen niet concurreren.

FEMANNOSE® N

FEMANNOSE® N

Femannose® N bevat D-mannose en biedt een nieuwe benadering voor de behandeling en preventie van blaasontstekingen en urineweginfecties.

Voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar.

 • Voordelen van het product
  • Een formule met D-mannose voor de behandeling en de preventie van blaasontsteking en andere urineweginfecties.
  • Geen ontwikkeling van resistentie.
  • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Maar vraag eerst raad aan uw arts.
  • Diabetici.
  • Fruitsmaak zonder toegevoegde suikers.
  • Natuurlijk, veganistisch: bevat geen gluten, lactose of bewaarmiddelen.
  • Voor volwassenen en kinderen boven de 14 jaar.
  • Zichtbaar effect mogelijk vanaf de eerste inname***.
 • Actieve stof

  2g D-Mannose

Vraag advies bij uw dichtstbijzijnde apotheek